Përkthimi i kuptimeve të Kuranit Fisnik - Përkthimi gjermanisht - Bubenheim * - Përmbajtja e përkthimeve

XML CSV Excel API
Please review the Terms and Policies

Përkthimi i kuptimeve Surja: Suretu El Maun   Ajeti:

Al-Mâ‘ûn

أَرَءَيۡتَ ٱلَّذِي يُكَذِّبُ بِٱلدِّينِ
Siehst du (nicht) denjenigen, der das Gericht für Lüge erklärt?
Tefsiret në gjuhën arabe:
فَذَٰلِكَ ٱلَّذِي يَدُعُّ ٱلۡيَتِيمَ
Das ist derjenige, der die Waise zurückstößt
Tefsiret në gjuhën arabe:
وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ ٱلۡمِسۡكِينِ
und nicht zur Speisung des Armen anhält.
Tefsiret në gjuhën arabe:
فَوَيۡلٞ لِّلۡمُصَلِّينَ
Wehe nun den Betenden,
Tefsiret në gjuhën arabe:
ٱلَّذِينَ هُمۡ عَن صَلَاتِهِمۡ سَاهُونَ
denjenigen, die auf ihre Gebete nicht achten,
Tefsiret në gjuhën arabe:
ٱلَّذِينَ هُمۡ يُرَآءُونَ
denjenigen, die dabei (nur) gesehen werden wollen;
Tefsiret në gjuhën arabe:
وَيَمۡنَعُونَ ٱلۡمَاعُونَ
und die Hilfeleistung verweigern!
Tefsiret në gjuhën arabe:
 
Përkthimi i kuptimeve Surja: Suretu El Maun
Përmbajtja e sureve Numri i faqes
 
Përkthimi i kuptimeve të Kuranit Fisnik - Përkthimi gjermanisht - Bubenheim - Përmbajtja e përkthimeve

Përkthimi i kuptimeve të Kuranit në gjuhën gjermane - Përkthyer nga Abdullah Es-Samit (Frank Bubenheim) dhe dr. Nedim Iljas. Botuar nga Kompleksi Mbreti Fehd për Botimin e Mushafit Fisnik në Medinë. Viti i botimit: 1423 h. (2002).

Mbyll