Check out the new design

Prijevod značenja časnog Kur'ana - Prijevod na gudžarati jezik - Rabila el-Umeri. * - Sadržaj prijevodā

PDF XML CSV Excel API
Please review the Terms and Policies

Molimo, odaberite suru
1. અલ્ ફાતિહા - El-Fatiha 2. અલ્ બકરહ - El-Bekara 3. આલિ ઇમરાન - Alu Imran 4. અન્ નિસા - En-Nisa 5. અલ્ માઇદહ - El-Maida 6. અલ્ અન્આમ - El-En'am 7. અલ્ અઅરાફ - El-A'araf 8. અલ્ અન્ફાલ - El-Enfal 9. અત્ તૌબા - Et-Tevba 10. યૂનુસ - Junus 11. હૂદ - Hud 12. યૂસુફ - Jusuf 13. અર્ રઅદ - Er-Ra'd 14. ઈબ્રાહીમ - Ibrahim 15. અલ્ હિજ્ર - El-Hidžr 16. અન્ નહલ - En-Nahl 17. અલ્ ઇસ્રા - El-Isra 18. અલ્ કહફ - El-Kehf 19. મરયમ - Merjem 20. તો-હા - Ta-Ha 21. અલ્ અન્બિયા - El-Enbija 22. અલ્ હજ્ - El-Hadždž 23. અલ્ મુઅમિનૂન - El-Mu'minun 24. અન્ નૂર - En-Nur 25. અલ્ ફુરકાન - El-Furkan 26. અશ્ શુઅરાઅ - Eš-Šuara 27. અન્ નમલ - En-Neml 28. અલ્ કસસ - El-Kasas 29. અલ્ અન્કબુત - El-Ankebut 30. અર્ રુમ - Er-Rum 31. લુકમાન - Lukman 32. અસ્ સજદહ - Es-Sedžda 33. અલ્ અહઝાબ - El-Ahzab 34. સબા - Sebe 35. ફાતિર - Fatir 36. યાસિન - Ja-Sin 37. અસ્ સોફ્ફાત - Es-Saffat 38. સૉદ - Sad 39. અઝ્ ઝુમર - Ez-Zumer 40. ગાફિર - Gafir 41. ફુસ્સિલત - Fussilet 42. અશ્ શૂરા - Eš-Šura 43. અઝ્ ઝુખ્રૃફ - Ez-Zuhruf 44. અદ્ દુખાન - Ed-Duhan 45. અલ્ જાષિયહ - El-Džasija 46. અલ્ અહકાફ - El-Ahkaf 47. મુહમ્મદ - Muhammed 48. અલ્ ફત્હ - El-Feth 49. અલ્ હુજુરાત - El-Hudžurat 50. કૉફ - Kaf 51. અઝ્ ઝારિયાત - Ez-Zarijat 52. અત્ તૂર - Et-Tur 53. અન્ નજમ - En-Nedžm 54. અલ્ કમર - El-Kamer 55. અર્ રહમાન - Er-Rahman 56. અલ્ વાકિઆ - El-Vakia 57. અલ્ હદીદ - El-Hadid 58. અલ્ મુજાદિલહ - El-Mudžadela 59. અલ્ હશ્ર - El-Hašr 60. અલ્ મુમતહિનહ - El-Mumtehina 61. અસ્ સફ - Es-Saff 62. અલ્ જુમ્આ - El-Džuma 63. અલ્ મુનાફિકુન - El-Munafikun 64. અત્ તગાબુન - Et-Tegabun 65. અત્ તલાક - Et-Talak 66. અત્ તહરીમ - Et-Tahrim 67. અલ્ મુલ્ક - El-Mulk 68. અલ્ કલમ - El-Kalem 69. અલ્ હાકકહ - El-Hakka 70. અલ્ મઆરિજ - El-Mearidž 71. નૂહ - Nuh 72. અલ્ જિન - El-Džinn 73. અલ્ મુઝમ્મીલ - El-Muzzemmil 74. અલ્ મુદષષિર - El-Muddessir 75. અલ્ કિયામહ - El-Kijama 76. અલ્ ઇન્સાન - El-Insan 77. અલ્ મુર્સલાત - El-Murselat 78. અન્ નબા - En-Nebe 79. અન્ નાઝિઆત - En-Naziat 80. અબસ - Abese 81. અત્ તકવીર - Et-Tekvir 82. અલ્ ઇન્ફિતાર - El-Infitar 83. અલ્ મુતફ્ફીન - El-Mutaffifin 84. અલ્ ઇન્શિકાક - El-Inšikak 85. અલ્ બુરુજ - El-Burudž 86. અત્ તારિક - Et-Tarik 87. અલ્ અઅલા - El-A'la 88. અલ્ ગોશિયહ - El-Gašija 89. અલ્ ફજર - El-Fedžr 90. અલ્ બલદ - El-Beled 91. અશ્ શમ્શ - Eš-Šems 92. અલ્ લૈલ - El-Lejl 93. અઝ્ ઝોહા - Ed-Duha 94. અશ્ શરહ - Eš-Šerh 95. અત્ તીન - Et-Tin 96. અલ્ અલક - El-Alek 97. અલ્ કદર - El-Kadr 98. અલ્ બય્યિનહ - El-Bejjina 99. અઝ્ ઝલ્ઝલા - Ez-Zelzela 100. અલ્ આદિયાત - El-Adijat 101. અલ્ કોરિઅહ - El-Karia 102. અત્ તકાષુર - Et-Tekasur 103. અલ્ અસ્ર - El-Asr 104. અલ્ હુમઝહ - El-Humeza 105. અલ્ ફીલ - El-Fil 106. કુરૈશ - Kurejš 107. અલ્ માઉન - El-Maun 108. અલ્ કૌષર - El-Kevser 109. અલ્ કાફિરુન - El-Kafirun 110. અન્ નસ્ર - En-Nasr 111. અલ્ મસદ - El-Mesed 112. અલ્ ઇખ્લાસ - El-Ihlas 113. અલ્ ફલક - El-Felek 114. અન્ નાસ - En-Nas
Zatvaranje